MERSİN / AKDENİZ - Fatih İlkokulu

Okulumuzda e-twinning Projesi Kapsamında e-güvenlik Uygulamaları Başlatılmıştır.

Okulumuzda kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında öğrenci ve öğretmenlerin resimlerinin çekilmesi, paylaşılması aynı zamanda okul ve dersliklerin,eğitim öğretim faaliyetlerinin ve sosyal ve kültürel etkinliklerin izinsiz olarak kaydedilerek yayınlanması ve paylaşılması yasaklanmıştır.Bu kapsamda öğrencilerin okula mobil iletişim cihazı getirerek kullanmaları kontrol altına alınmıştır.okulumuz öğretmen ve öğrencilerine değerli velilerimize İnternet ve BT cihazlarının bilinçli ve güvenli kullanımı,telif hakları ve ihlali durumunda karşılaşılabilecek hukuki yaptırımlar ve kişisel verilerin gizliliği ve ihlali konulu bilgilendirme seminerleri yapılmıştır.Okul wi-fi kablosuz internet erişim şifresi kontrol altında tutulmuş ve güvenliği sağlanmıştır.BU bağlamda Öğretmenlerimiz ve okul personellerimize gerekli eğitimler verilerek izinsiz veri,görüntü ve ses gibi dıosya paylaşımı durumundaki sorumlulukları anlatılmıştır.

16-01-2023

Yayın: 16.01.2023 - Güncelleme: 16.01.2023 23:11 - Görüntülenme: 172